Wat je zeker moet weten over mijn stad

Voordat we aan mijn hobbies komen, eerst mijn stad. Ben je een buitenlander die eraan denkt om Nederland te bezoeken. Dan moet je zeker mijn stad Eindhoven een bezoekje brengen. Of misschien ben je van Nederland, maar nooit in Eindhoven geweest. Wel dan moet je dat moet dat zeker doen. Ik vertel je waarom. Eindhoven is gewoon een bruisende stad van leven en cultuur. Het sociaal leven staat hier eigenlijk nooit echt stil. Er is altijd wat te doen en te beleven. Hieronder volgen een paar plekjes waar dat allemaal kan. Let op: Dit is alleen een topje van de sluier!

Het DAF Museum

Dit museum staat aan de Tongelresestraat 27 en is echt een aanrader voor auto liefhebbers. Er zijn heel wat DAF-truckjes, van het oudste tot het nieuwste model te bezichtigen. Er is verder een heuse expositie van verschillende type motoren tot oorlogsvoertuigen waarover er allemaal voldoende informatie wordt verschaft. De tarieven voor entree, horeca en spelletjes voor de kinderen zijn redelijk en hier al om is het voor veel mensen zeker een aantrekpleister. De lage tarieven zijn mede mogelijk door de inzet van vrijwilligers die de bezoekers allemaal vriendelijk aanspreken en helpen waar nodig. Voor mensen met kinderen is het zeker een aanrader, want er zijn activiteiten speciaal voor hun om zich te vermaken.

Stadion PSV Eindhoven

Ben jij niet echt een autoliefhebber, maar hou juist enorm van voetbal? Dan is dit de plek voor jou. Voor een dagtripje met andere voetbalvrienden kan je niet fout gaan. Als je ook nog een fan bent van je PSV kan je dag niet meer stuk, want je komt zeker aan je trekken. Neem ‘t van mij aan. De complete historie van de club wordt hier helemaal belicht en een voetbalwedstrijd hier kijken is de ultieme belevenis. Van een stadion-tour tot de heerlijkste hapjes en de belevenis van de fan-wereld. De plek ligt ook nog handig, in centrum aan de Frederiklaan 10.

De Markt

Deze plaats is de plek waar je moet zijn als van je van ‘socializen’ houdt. Door de aanwezigheid van vele terrasjes en restaurants heerst er altijd een gezellige drukte. Voor het winkelen met vrienden of vriendinnen hoef je ook niet ver te zoeken, want gezellig naast de markt ligt winkelcentrum: ‘De Heuvel Galerie’. Ook muziekliefhebbers hoeven geen lange afstanden af te leggen na het eten, want naast De Markt staat ook muziekcentrum: Frits Philips. Op deze markt vind je dus bijna alles.

Verwarm je met lichtjes

Zoveel verlichting zal je waarschijnlijk nooit meer zien als je dit festival hebt bezocht. Dit is een lichtkunstfestival dat wordt gehouden in het Philip Stadion. Gedurende het evenement wordt je al bezoeker verwend met lichtshows, muziek, 3D-projecten, dansers en speciale effecten. Het is gewoon een prachtige combinatie van mens en techniek die door een goede samenvloeiing ervoor zorgt dat illusies tot leven komen. Dit allesles zorgt voor een overweldigende belevenis die je niet gauw of nooit zal vergeten. Ik vergeet het in geval niet