Mijn hobbies

Wat zal ik vandaag doen? Ik heb gelukkig wel genoeg hobby’s en een lange lijst met de beste plaatsen in Nederland om te bezoeken waaruit ik kan kiezen. Ja ik ben een levensgenieter en laat geen enkele dag onbenut voorbijgaan. Niet dat ik aan één stuk door aan het feesten ben hoor. Nee, dat niet. Ik heb ook hobby’s die ik gewoon thuis kan uitoefenen zoals veganistisch voedsel voorbereiden en m’n favoriete televisieshows bekijken. Voor bepaalden moet ik het huis wel uit. Dan heb ik het over naar de sportschool gaan en reizen!

Het Vegan leven en tv-shows

Veganistisch eten kan zeker uitdagend zijn, nog meer dan een vegetarisch dieet volgen. Je vermijdt elk soort van dierlijk product, dus ook melkproducten en sowieso ook eieren. Bewerkt voedsel is ook uit den boze. Je lijkt dan weinig keus over te hebben: komkommer, slabladjes en wat fruit. Maar dat houdt niemand vol. Ik eet ook graag gevarieerd, en er zijn eigenlijk gelukkig genoeg opties. Je moet er wel wat voor doen: opzoek gaan naar informatie en kijken wat er allemaal te vinden valt. Ik heb daarom speciale kookboeken gekocht en ik volg op sociale media verschillende pagina’s en groepen over veganistisch eten. Nadat ik alle tips en dips qua veganistisch eten voor de dag heb doorgenomen, ga ik lekker voor de buis zitten op m’n favoriete shows te kijken. M’n dag is hierom schematisch ingedeeld. Niet te strak hoor, maar ik wil bepaalde series echt niet missen. Wanneer je een aflevering mist, kan je het verhaal niet meer volgen of het wordt moeilijk om te ontknopen. Natuurlijk kan ik ze achteraf bekijken maar ik doe dat liever niet. Want dan loop de je kans op spoilers van iemand die het al eerder heeft gezien. Nee bedankt, ik kijk liever zelf.

Naar de sportschool en reizen.

Ik probeer een gezonde levensstijl te leiden en daar hoort genoeg beweging ook bij. Ik heb sinds een tijdje lidmaatschap bij een sportschool. Ik ga zo een drie keer per week naar toe. Soms ook minder. Ik kan het hebben omdat ik met mijn dieet niet te veel calorieën binnen krijg. Ik heb daarom ook niet veel te verbranden. Ik wil wel graag een strakker lijf dus doe ik vooral spieroefeningen, vooral voor de buik. Ja, ik besteed veel aandacht aan m’n buikspieren. Dus voor grootste deel van de tijd in de sportschool ben ik bezig met sit-ups, de abdominale airbike en verschillende vormen van crunch etc. Ik ben pas tevreden als ik alle spieren rond de buik voel branden. Naast deze oefeningen doe ik ook veel Squats. Al deze oefeningen hebben natuurlijk een doel, want ik wil mij vooral goed in m’n vel voelen wanneer ik op vakantie ben. Reizen is een van mijn grootste hobby’s en een fijn vakantiegevoel krijg je mede door zelfvertrouwen over je lichaam. Het jaar is net begonnen, dus ik ben nu hard bezig met mijn reis-kalender voor ‘t heel jaar. Dit jaar wil ik graag warme gebieden bezoeken. Naar een tropische bestemming gaan, spreekt mij nu het meest aan.