De beste plaatsen in Nederland om te bezoeken

Wil je graag Nederland een bezoekje brengen? Heel goed idee! Er is veel meer te zien dan windmolens, tulpen en klompen. Die zijn er natuurlijk wel en ook zeker het bezichtigen waard. Hieronder volgt een lijst van interessante plekken waar je een kijkje moet nemen en ben je er lang genoeg, dan kan je misschien een taalcursus volgen.

Body Worlds

Wil je je zelf of je eigen lichaam beter leren kennen? Dan moet je dit museum zeker bezoeken. Dit museum vertelt het interessante verhaal van het lichaam. Het laat je meekijken hoe je lichaam reageert op bepaalde prikkels van buitenaf. Het laat ook zien hoe lichaam en geest in verbinding met elkaar staan en hoe het fenomeen ‘geluk’ hierdoor ontstaat. Verder geeft het ook een inzicht welke invloed dit op je lichaam en gezondheid heeft, want wie gelukkig is, leeft langer. Ga dus ernaar om jezelf te ontdekken. Het museum huisvest in het voormalig American Express gebouw in Amsterdam.

Het Concertgebouw

Het concertgebouw is één van de meest bekende concertzalen ter wereld en bestaat al langer dan 125 jaar. Deze faam heeft het onder andere te danken aan de bijzondere akoestiek. Het is zeker het bezichtigen waard, want het is een pracht van een gebouw. Als je een rondleiding doet, krijg je heel veel te zien van wat normaal uit het zicht blijft. Zo mag je inkijken in de kleedkamers en repetitieruimten en kom je ook zeker op de Grote Zaal van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over andere delen van het gebouw.

Kinderdijkse Molens

Wil je vooral een typisch Nederlands attractie bezichtigen? Bezoek dan de Kinderdijkse Molens in Zuid-Holland. Het gaat om een set van 19 molens waarvan 18 zich bevinden in Kinderdijk en 1 in De Blokker. Ze staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn een belangrijke toeristische trekpleister in Nederland. De primaire functie van de windmolens was om te zorgen voor een goede afwatering voor de gemeente Alblasserwaard. Nu kunnen de molens te voet, per fiets en soms per luchtronde bezichtigd worden.

Tulpenvelden Hillegom

Je bezoek aan Nederland is niet compleet totdat je ellenlange en wijde tulpenrijen heb gezien. Tulpenvelden Hillegom biedt de perfecte oogstrelende attractie voor wat velen beschouw als een uniek Nederlands landschap. De kleurrijke velden waarvan bepaalden omgeven zijn door windmolens zorgen voor een typische Nederlandse ervaring die je niet gauw zal vergeten. Ze zijn niet alleen in de omgeving van Hillegom te bekijken, maar ook in Lisse, Noordwijk en Voorhout zijn zulke prachtige velden te vinden. Ze zijn het bezoeken meer dan waard dus u mag ze niet overslaan.