Plannen voor een volgende vakantie

Ik houd enorm veel van reizen en naast zo nu en dan een weekend heerlijk thuisblijven of op date gaan… ??, is reizen dan ook een van mijn meest favoriete bezigheden. Ik wil graag veel zien van de wereld en of het nu om het maken van een individuele reis gaat of een groepsreis, ik ben fan. Voor nu staat er een reis naar Parijs gepland, met mijn beste vriendin!

Parijs, mijn droomstad

Parijs is een van de steden die op mijn lijstje met reisdoelen staat. Eindelijk is het dan zo ver en binnenkort reis ik hier samen met mijn beste vriendin naar toe. Parijs wordt niet alleen de stad van de liefde genoemd, maar is ook een stad die geroemd wordt vanwege de fantastische modehuizen en de rijke hoeveelheid kunst die je in musea in de stad kunt bewonderen. Ik wil natuurlijk niet alleen de Eiffeltoren in het echt bewonderen, maar we gaan zeker ook shoppen en een uitje maken naar de bekende bezienswaardigheden als het Louvre, de Notre-Dame en de Arc de Triumph.

De voorbereidingen

We hoeven hier natuurlijk geen discussie over te voeren: iedereen zal het met me eens zijn dat de voorbereidingen voor een vakantie al een groot deel van het plezier wat je aan reizen beleeft, beslaat. Plannen wat we willen doen, wat we niet mogen missen en het lezen van en luisteren naar verhalen van mensen die al eens in deze fantastische stad zijn geweest, geeft ons alvast een voorproefje op de reis. Naast het maken van een lijstje met dingen die we absoluut willen doen tijdens ons verblijf in Parijs, laten we ons natuurlijk ook leiden door de dingen die dan op ons pad komen. Een reis die op voorhand tot in details is uitgestippeld, is niet spannend genoeg. We verwachten in ieder geval heerlijk te eten, te flaneren en hopen nog wat leuke mensen te leren kennen. Ook is het tijd om vast te bekijken welke spullen we zeker nodig hebben en welke spullen we als het even kan (lees: als de ruimte in de koffer het toelaat) mee willen nemen. Ach, aan de andere kant: in Parijs zullen we vast wel een winkel, of twee, tegenkomen waar we eventueel vergeten spullen kunnen kopen. Het mag duidelijk zijn dat we de dagen tot ons vertrek al driftig aan het wegstrepen zijn. We hebben er enorm veel zin in en zeggen dan ook: Au revoir!