Op date gaan…??

Al zo lang als ik me kan herinneren, heb ik een zwak voor die ene jongen bij mij op de universiteit. Over mezelf weet ik dat ik niet iemand ben die meteen een move maak en ik kijk dan ook liever de kat uit de boom. Nu is het er dan toch eindelijk van gekomen, we gaan op date! Ik heb toch wel last van een gezonde spanning en ik ben benieuwd of hij nu echt zo leuk is als dat ik denk. Verder hoop ik natuurlijk ook, dat als ik dat lichte gefladder in mijn buik blijf houden, de vonk op hem overslaat. Spannend, gaat dit het begin van iets moois zijn, of wordt het een ervaring om snel te vergeten? Dat weet niemand van tevoren en het belangrijkste is natuurlijk dat ik mezelf blijf. En wordt het niets, dan heb ik genoeg om handen om mijn weekenden vol te plannen.

Wat trek ik aan?

Vreselijk, elke dag sta ik al met vraagtekens voor mijn, toch wel overvolle, kledingkast. Maar nu gaat het echt ergens om, een goede indruk achterlaten. Ik wil iets aantrekken waarbij ik een fantastische indruk achterlaat, maar waar ik me comfortabel in voel en toch ook mezelf in ben. Zeg nu zelf: als je geen rokjes-mens bent, doe je niemand er een plezier mee om een rokje op een eerste date aan te trekken. Ik denk dat ik maar eens een vriendin uitnodig voor advies. Ik wil er serieus, maar niet te stijf uit zien. Aantrekkelijk, maar niet te ‘makkelijk’. Hulp van een vriendin is gewenst!

50/50?

Goed, kledingstress overwonnen. Nu volgt het volgende struikelblok aan het einde van een, hopelijk geslaagde, date. Wie gaat de rekening betalen? Erg ongemakkelijk kan het zijn wanneer je beide andere verwachtingen hebt. Wellicht heb jij de date voorgesteld en verwacht je date dat jij de rekening betaalt. Dit kan natuurlijk ook andersom het geval zijn. Het meest charmante is wanneer we samen besluiten om de rekening te delen. Desnoods bespreken we dit op een subtiele manier.

Gespreksstof

Ik ken hem natuurlijk wel een beetje, want anders zou mijn wens voor een date alleen op uiterlijk gebaseerd zijn. Ik zal dan ook wat gespreksonderwerpen bedenken voor als het gesprek stilvalt. Aan de andere kant wacht ik liever eerst af om te kijken waar het schip strand. Spontaniteit is natuurlijk veel leuker en aantrekkelijker dan een houterig toneelspel. Nu hopen dat de zenuwen me geen parten gaan spelen, want hij is wel erg leuk. Ik ben benieuwd!